Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@09:31:42 GMT

گلایه درستکار از عدم حضور ناشران آثار صوتی در نمایشگاه کتاب

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۲۱۶۲

گلایه درستکار از عدم حضور ناشران آثار صوتی در نمایشگاه کتاب

علی درستکار مجری تلویزیون و راوی کتاب گویا در حاشیه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره عدم حضور ناشران کتاب صوتی در نمایشگاه کتاب امسال گفت: دانش‌دوستان، فعالان فرهنگی و خواستاران رشد فرهنگ، همگی از طرفداران کتاب صوتی هستند. این سبک مدرن و مفید از تولید کتاب چند ده سال است که در تمام دنیا رایج شده و در ایران هم مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی می‌توان به آن به چشم یک ابزار مهم زندگی امروز نگاه کرد که در جان زیستن مردم خوش نشسته است. این سبک از تولید فرهنگی کم کم دارد در بین مردم طبقه متوسط نیز جای مخصوص خودش را پیدا می‌کند و آنان دارند به مرور بیشتر دوستش می‌دارند، چراکه کتاب شنیدن به جای کتاب خواندن هم یک عرف است که باید جا بیفتد.

وی درباره اهمیت شنیدن و جایگاه شنیدن در میان ایرانی‌ها و اقبال به کتاب صوتی در ادامه اضافه کرد: درباره مردم ایران گفته می‌شود که آنان گوش‌فهم هستند؛ برای مثال توضیحات مربوط به یک کالا کنار آن در یک ویترین نوشته شده، اما آنان ترجیح می‌دهند با حضور در خود فروشگاه و گفت‌وگو با فروشنده دوباره همان اطلاعات را مرور کنند. پس نتیجه می‌گیریم که شنیدن، یک عادت غالب در جامعه ایرانی است. اکنون شاهد هستیم که کتاب صوتی در بزرگترین رویداد کتاب جامعه ایران غایب است و این بسیار جای تأسف دارد. در جریان هستم که متأسفانه سختگیری‌های غیرمنصفانه‌ای روا داشته شده که به موجب آن ناشران کتاب صوتی چاره‌ای به جز انصراف نیافته‌اند و چقدر حیف!

درستکار که روایت کتاب گویای «گناه تو گناه من» نوشته تیلر کالدول در انتشارات نوین کتاب گویا را بر عهده داشته، در انتقاد به عدم دسترسی مخاطبان حضوری نمایشگاه کتاب به آثار صوتی افزود: در روزهایی که باید تلاش کنیم عنصری به نام کتاب گویا جان بیشتری بگیرد و در روزگاری که اقتصاد کتاب صوتی نیاز به یک اهرم کمکی دارد، این کم‌لطفی اتفاق افتاده و در واقع، یک فرصت بود که از دست رفت؛ فرصتی که می‌توانست به رشد بیشتر نسل جوان و پیشروی جامعه منجر شود.

ناشران کتاب‌های صوتی و الکترونیک پیش از شروع نمایشگاه امسال با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند در این‌رویداد شرکت نمی‌کنند. حضور ندارند.

کد خبر 5493437 فاطمه ترکاشوند

منبع: مهر

کلیدواژه: علی درستکار کتاب صوتی سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب تهران کتاب و کتابخوانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران معرفی کتاب یاسر احمدوند علی رمضانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دفاع مقدس نهاد کتابخانه های عمومی کشور مصلی تهران مجمع ناشران انقلاب اسلامی نمایشگاه کتاب کتاب صوتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۲۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات

نمایشگاه کتاب و آثار خطاطان و نقاشان در تاسیسات ولایت هرات با ۳ هزار جلد کتاب و ۱۵۰ اثر هنری به نمایش گذاشته شده افتتاح شد.

شیخ الحدیث مولانا نور احمد اسلام جار والی هرات هدف از برگزاری این نمایشگاه را ترویج فرهنگ مطالعه بین جوانان و همچنین تشویق نویسندگان و خوش‌نویسان عنوان کرده و گفت تاریخ فرهنگ بشریت با علم و خط گره خورده است.

والی هرات گفت اکثریت هنرمندان نویسندگان، خط‌نویسان و نقاشان از جمله محروم‌ترین قشر جامعه محسوب می‌شوند.

شیخ اسلام جار از مردم و تجار خواست برای حمایت از آثار هنری هنرمندان اثرهای شان‌را خریداری نموده و به خانه هایشان نمایش بگذارند.

همچنان والی هرات می‌گوید استفاده از شبکه‌های اجتماعی جوانان را از مطالعه و تحقیق بازداشته و ضررهای دینی و دنیایی را برای آنان به همراه داشته است.

ناصر شهاب، رئیس اتحادیه کتاب فروشان در هرات از این اقدام مسئولان استقبال نمود. او گفت که تقریبا سه هزار جلد کتاب در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.

برخی از فرهنگیان با نگرانی از کم‌رنگ شدن فرهنگ کتابخوانی خواهان توجه مسئولان محلی در امر فرهنگ‌سازی و ارزش‌ گذاری بیشتر به آثار نویسندگان و هنرمندان شدند.

از سویی هم الحاج حیات الله مهاجر معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان ، از تلاش‌ها برای حمایت از نویسندگان و خوشنویسان سخن زده و هرات را به عنوان مرکز فرهنگی افغانستان یاد کرده و گفت این ولایت تاریخ غنی از فرهنگ و هنر را دارا می باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش در اعتبار بن‌دانشجویی نمایشگاه کتاب/انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • «یمن» به جای «هند» مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • معرفی یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • یمن مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات