Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:07:29 GMT

کووید ۱۹ عامل افزایش تلفات بیماری سل در ایران

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۸۶۳۲

کووید ۱۹ عامل افزایش تلفات بیماری سل در ایران

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، محمد مهدی گویا روز شنبه در یک نشست خبری به مناسبت روز ملی مبارزه با سل که بصورت مجازی برگزار شد، افزود: با شیوع و همه گیری کووید ۱۹، برنامه بیماریابی و کنترل سل  حدود ۲۰ درصد کمتر از  سال ۲۰۱۹ است و سال گذشته پنج هزار و ۶۶۶ مورد این بیماری در کشور تشخیص دادیم که ۱۸ درصد جمعیت غیر ایرانی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در استان سیستان و بلوچستان بویژه زابل و استان گلستان موارد بیماری سل بیشتر تشخیص داده شده و تحت درمان هستند، البته با تمهیداتی که در برنامه کنترل سل در کشور انجام شده به ویژه رایگان بودن تشخیص و درمان آن، می توان این بیماری را کنترل کرد.

گویا تصریح کرد: اکنون مرگ و میر ناشی از سل افزایش یافته و دلیل اصلی آن کاهش تشخیص موارد ابتلا به دلیل شیوع کرونا است و با توجه به اینکه کرونا و سل  علایم بالینی مشابهی دارند، هر فردی که با علایم تنفسی حاد به مراکز درمانی مراجعه می کند، علت ابتلا را کرونا قرار می دهند و این باعث می شود که توجهات به بیماری سل کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین به دلیل دوران کرونایی، مردم برای درمان سل کمتر به مراکز درمانی مراجعه می کنندو موارد تشخیص ابتلا به این بیماری افزایش یافته است و اگر موارد دیر تشخیص داده شوده دیگران را نیز آلوده می کنند و البته کرونا بیماری های دیگر مانند عفونت اچ آی وی را نیز تحت تاثیر قرار داده و شاهد افزایش موارد ابتلا به این بیماری و مرگ ناشی از آن هستیم.

وی در مورد واکسن سل گفت: این واکسن برای کودکانی که تازه متولد می شوند، تزریق می شود و برای افراد بزرگسال نیست، تولید داخلی (انستیتو پاستور) بوده و قرار است با گرفتن مجوز از سازمان جهانی بهداشت، صادارت آن نیز انجام شود.

گویا اظهار داشت: باید سرمایه گذاری های اساسی در حوزه مالی، نیروی انسانی و روش های جدید تشخیصی و درمان بیماری سل در کشور انجام شود و در عهد نامه برنامه کنترل سل نیز تجدید نظر ضرورت گیرد زیرا کرونا به این بیماری آسیب جدی زده و لازم است مورد توجه اساسی قرار گیرد.

موج ششم کرونا نزدیک است

به گفته گویا، به فصل سرما نزدیک تر می شویم و با توجه به اینکه  دانش آموزان به مدرسه و دانشجویان به دانشگاه می روند موارد بیماری کرونا بیشتر می شود و موج ششم این بیماری نزدیک است.

وی افزود: دلتا کرونا سویه ای بود که چندین برابر قدرت سرایت و بیماری زایی بیشتر داشته و با آغاز این موج، هنوز واکسیناسیون کامل انجام نمی شد، اما  ظرف یک ماه اخیر بیش از یک میلیون دز واکسن در روز تزریق می شود و اما اگر این تصور را داشته باشیم تنها واکسن باعث کنترل این بیماری شود، به بیراهه رفتیم و  رعایت توصیه های بهداشتی بویژه استفاده از ماسک، شستشوی دست ها، پرهیز از  اجتماعات و استفاده در تهویه در محیط های پر اذحام ضروری است.

گویا اظهار داشت: پیش بینی و  اطلاعات ما  در مورد بیماری کرونا به ۱۵ روز آینده محدود می شود و همه باید توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.

وی در مورد واکسن پاستور ادامه داد: واکسن پاستور مجوز از سازمان غذا و دارو دریافت کرده  و در برنامه واکسیناسیون کشوری برای افراد  بالای ۱۸ سال و  ۱۲ تا ۱۸ ساله ها استفاده می شود و اکنون  در دانشگاه های علوم پزشکی توزیع شده منعی برای استفاده از این واکسن ها وجود ندارد.

ادامه دارد ...

برچسب‌ها ویروس کرونا بیماری بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بیماری بهداشت و سلامت ویروس کرونا بیماری بهداشت و سلامت بیماری سل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۸۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش خبرآنلاین، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!