Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@14:29:51 GMT

۴۸ کتاب گویا در حوزه دفاع مقدس رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۶۰۱۲

۴۸ کتاب گویا در حوزه دفاع مقدس رونمایی شد

در ایام گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس، از کتاب‌های گویای «شهید حسن باقری»، «گیل مانا» و «همسفر» و ۴۵ عنوان کتاب گویای دفاع مقدس رونمایی شد.

به گزارش قدس آنلاین، کتاب‌های گویای «شهید حسن باقری»، «گیل مانا» و «همسفر» و ۴۵ عنوان کتاب دیگر با حضور سردار علی فدوی، جانشین فرماندهی کل سپاه، علی بخشی‌زاده معاون صدا جمهوری اسلامی ایران، سردار علی‌محمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه، مهدی شاملو مدیر ایران صدا و هنرمندان و نویسندگان رادیو رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این مراسم مهدی شاملو، مدیر ایران صدا با بیان اینکه در حدود ۳۰۰ اثر کتاب صوتی در حوزه دفاع مقدس طی سال‌های اخیر در مجموعه ایران صدا تولید شده است، گفت: از سال گذشته تاکنون ۴۸ کتاب گویای دیگر در این زمینه تولید شده است.

وی با اشاره به همکاری ایران صدا با مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس افزود: تعدادی از این کتاب‌ها با همکاری سپاه پاسداران مستندنگاری شده و از صدای خوب هنرمندان کشورمان در این آثار استفاده کرده‌ایم. امروز اختصاصاً از کتاب‌های گویای «شهید باقری»، «همسفر» و «گیل مانا» با همکاری مرکز اسناد رونمایی می‌شود. تاکنون نزدیک به ۱۰ اثر با همکاری این مجموعه تولید شده است و آثار زیاد دیگری نیز در دست اقدام است.

مدیر ایران صدا با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری بیان داشت: بر اساس فرمایش معظم‌له ما نیز با همکاری تمامی همکاران خود در تلاش هستیم و هر ماه ۴ اثر به‌ عنوان کتاب گویا بازخوانی می‌شود.

وظیفه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مرزبانی از تاریخ است

در ادامه سردار علی‌محمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه با اشاره به فرار رسیدن اربعین حسینی گفت: حقیقت اربعین و آنچه باعث ماندگاری عاشورا شد، روایت‌گری بود. راویان اصلی کربلا امام سجاد (ع)، حضرت زینب (س) و همه اهل‌ بیت بوده‌اند که کمک کردند تا حادثه کربلا در کربلا نماند.

وی ادامه داد: در دفاع مقدس نیز همین‌طور بوده است و حضور راویان و همت و تلاش آن‌ها برای ثبت و ضبط اسناد سبب شده تا این اسناد اکنون به یادگار بماند و با مساعدت فرماندهان در دوران دفاع مقدس در ثبت تاریخ شفاهی خود و همچنین انتشار آثار در حوزه دفاع مقدس، فرهنگ دفاع مقدس به نسل‌های بعد منتقل شود. به همین علت می‌توان گفت وظیفه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مرزبانی از تاریخ است.

مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به گنجینه ۴۰ ساله دفاع مقدس در آثار مکتوب و همچنین نوارهای صوتی موجود در این مرکز گفت: تلاش کرده‌ایم طرح‌های داستانی بسیاری در حوزه‌های خاطرات جنگ تولید کنیم، به‌طوری‌که در دو سال آینده سالی ۱۰۰ کتاب داستانی با محوریت زندگینامه شهدای شاخص منتشر خواهیم کرد.

وی با اشاره به اهمیت گویا سازی آثار مکتوب در حوزه دفاع مقدس گفت: این مرکز علاوه بر تولیدات پژوهشی، در چند سال اخیر تولیدات متنوعی بر بستر رسانه‌ها داشته است. تولید کتاب‌های گویا، انتشار نسخه الکترونیک کتاب‌ها، تولید ویدئو از صوت فرماندهان برای انتشار در فضای مجازی که عمدتاً برای نخستین بار منتشر شده‌اند از این جمله است که با استقبال گسترده‌ای مواجه شده است.

سردار نائینی ابراز داشت: طی سال‌های اخیر ۲۰۰۰ کتاب بر اساس اسناد و مستندات تولید شده و یکی از برنامه‌های امسال ما در مرکز اسناد تولید کتاب چاپی و کتاب صوتی است که با همراهی رادیو و ایران صدا این امر محقق شد است.

وی با اشاره به اهمیت کار ثبت و ضبط اسناد جنگ افزود: این ایده در همان روزهای آغازین جنگ در ذهن فرماندهان شکل گرفت و این آینده‌نگری با پیگیری و تلاش‌های بسیار میسر شد. در این میان شهید حسن باقری بیش‌ترین کمک‌ها را در تحقق این هدف و متقاعدسازی فرماندهان برای انجام مصاحبه داشت.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه با اشاره به کتاب‌های گویا تولید شده در ایران صدا گفت: آثار صوتی تولید شده در مجموعه ایران صدا آثار فاخری هستند و صرفاً تبدیل متن به صوت نیستند بلکه بر اساس سناریو و کار هنرمندانه به‌خوبی طراحی شده است.

تا فرصت هست باید برای شهدا کار کرد

در ادامه سردار علی فدوی جانشین فرماندهی کل سپاه با قدردانی از انتشار آثار دفاع مقدس بیان کرد: در کارهای هنری برای اینکه کاری که انجام می‌دهیم خوب دیده شود، باید محبت را وارد کارمان کنیم. برای کارهای دفاع مقدس نیز از کارگردان گرفته تا تک‌تک هنرمندان باید با جان و علاقه کار کنند تا کار خیلی خوب دیده شود.

وی گفت: کارهای زمین مانده برای دفاع مقدس زیاد است و ما خیلی بیشتر از این‌ها باید در حوزه دفاع مقدس تلاش کنیم، پس تا زمانی که فرصت داریم باید برای شهدا کار کنیم.

سردار فدوی اظهار داشت: متأسفانه به دلیل کم‌کاری‌های که شده، نسل جوان ما از بزرگان کشور خود را نمی‌شناسند، در حالی‌ که به‌ راحتی اسامی هنرمندان کشورهای دیگر را نام می‌برند. بچه‌های انقلاب اسلامی ما با جان خود محک خوردند؛ اما متأسفانه خیلی از شهدای ما را بچه‌های نوجوان و جوانان ما نمی‌شناسند. پس ما از یک روش درست در انتخاب شهدا استفاده نکرده‌ایم.

وی افزود: چطور همین جوان و نوجوانان هنرمندان غربی را می‌شناسند، اما شهید باقری را ما نمی‌شناسند. ما خیلی بیشتر از این حرف‌ها باید در زمینه دفاع مقدس تلاش کنیم، بنابراین باید جهادی و برای خدا کار کرد که در این صورت خداوند به این اقدام برکت خواهد داد و کمک خواهد کرد. این وعده خدا است و عملی خواهد شد.

 جانشین فرماندهی کل سپاه با اشاره به اهمیت بازگویی حقایق و وقایع دفاع مقدس و انتقال آن به نسل‌های حاضر و آینده گفت: از دوران هشت‌ساله جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اسناد و مدارک زیادی جمع آوری شده است که این اسناد توسط راویان مرکز اسناد در دوران دفاع مقدس جمع آوری شده و کاملاً قابل استناد و متقن هستند و کسی نمی‌تواند بر آن‌ها خدشه‌ای وارد نماید. بنابراین باید از منابع موجود در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در جهت آگاهی بخشی به مردم استفاده کرد.

وی با اشاره به استقبال بی‌نظیر مردم از پیکر شهید حاج قاسم سلیمانی و تشییع با شکوه سیدالشهدای محور مقاومت ادامه داد: مطمئناً شهید سلیمانی با ایمان و توکل به خدا و اخلاص و محبت در راه خدمت به خلق ماندگار شد و علاقه به آن بزرگوار محصور در مرزهای ایران نماند و ملت‌های آزادیخواه منطقه و نقاط دیگر را همراه خود کرد و این جوامع به شکل‌های مختلف احساسات و علاقه خود را به مسیر شهید سلیمانی نشان دادند.

سردار فدوی گفت: امروز با توجه به شرایط و تحولات جهانی بیش از هر زمانی نیازمند انتقال این تجربیات هستیم، زیرا دفاع مقدس یک سرمایه عظیمی را برای ملت ایران قرار داد تا بتواند راه خود را مستحکم و مستمر برای رسیدن به اهداف خود طی کند. امروز با استفاده از شیوه‌های مختلف از جمله هنر که جلوه‌ای از آن در قلم، نوشتار و صوت و تصویر هویداست، این وظیفه را می‌توان به نحو مطلوب انجام داد.

وی تأکید کرد: هنوز ابعاد بسیار زیادی از لایه‌های مختلف دفاع مقدس جا دارد که برای مردم تبیین شود، زیرا این یک حماسه تاریخی بود که شرق و غرب عالم برای غلبه بر انقلاب اسلامی در آن دخیل بودند، اما موفق نشدند. با توجه به جاذبه خاص کتاب‌های صوتی، مطمئناً این مهم را در سپاه با همکاری رسانه ملی به‌صورت جدی و مستمر در دستور کار قرار خواهیم داد.

هر چقدر برای شهدا کار کنیم گویی کاری نکرده‌ایم

در ادامه علی بخشی‌زاده معاون صدا جمهوری اسلامی ایران تولید این محصولات را بخشی از وظیفه رسانه در قبال شهدا و جانبازان هشت سال دفاع مقدس دانست و با قدردانی از حضور پدیدآورندگان این آثار گفت: این نشست به‌ پاس غیرت و مردانگی کسانی است که در روزهای سخت، از این کشور محافظت کردند.

وی افزود: هر چقدر برای شهدا کار کنیم، گویی کاری نکرده‌ایم و هر چه برای ماندگاری نام آن‌ها تلاش و هزینه کنیم بازهم مدیون آن‌ها هستیم.

معاون صدا با اشاره به نام‌های ماندگار هنرمندانی که رد پای دفاع مقدس را در رادیو به‌ جا گذاشته‌اند، متذکر شد: یادی کنم از زنده‌یاد مهران دوستی که با صدای گیرا و گرمش از شهدا و دفاع مقدس گفت و خدماتش به رادیو ماندگار شده است.

 روزهای به‌ یادماندنی در استودیوی ایران صدا

در ادامه این مراسم پدیدآورندگان و راویان این ۳ اثر درباره این آثار نظراتشان را بیان کردند. هدی فلاح و زهرا بلدی، تهیه‌کنندگان، کتاب گویای «شهید باقری» درباره این مستندنگاری از زندگی و مجاهدت‌های شهید باقری صحبت کردند. فرهاد قائمیان، امیرمحمد صمصامی، سینا نیکوکار در مقام صداپیشگان این اثر نیز با گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس از روزهای به‌یادماندنی حضور در استودیوی ایران صدا برای ضبط این اثر گفتند. محمد حسین لطیفی از دیگر راویان این کتاب است.

حدیث حسن‌پور تهیه‌کننده هم در این مراسم با اشاره به انگیزه‌اش برای تهیه کتاب گویای «گیل مانا» با موضوع خاطرات سردار محمدعلی حق‌بین فرمانده گردان کمیل در دوران دفاع مقدس گفت: این کتاب خاطراتی از آغاز جنگ تحمیلی، فضای ناامن کردستان و مأموریت‌های درون‌مرزی تا پایان جنگ تحمیلی است که بخشی از تاریخ جنگ را برای نسل جوان بازگو می‌کند. علیرضا علیا، راوی این اثر و سیده نساء ‌هاشمیان سیگارودی، نویسنده این کتاب نیز ضمن پاسداشت مقام شهدای جنگ تحمیلی از خاطرات خود در روزهای روایت و نگارش این اثر گفتند.

در پایان علی همت مومیوند، راوی، مجید سان کهن، نویسنده و اشرف السادات اشرف نژاد، تهیه‌کننده کتاب گویای «همسفر» نیز به موضوع کتاب که گوشه‌هایی از زندگی جانباز شهید سید محمود موسوی و رفتار این شهید با خانواده، دوستان و موقعیت‌های زندگی او بود، اشاره کردند.

منبع: فارس

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتاب گویا هفته دفاع مقدس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس حوزه دفاع مقدس کتاب های گویا برای شهدا کار کتاب گویای جنگ تحمیلی شهید باقری تولید شده کتاب گویا سردار علی ایران صدا گیل مانا کل سپاه کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۶۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است

امیر آشتیانی در پیامی به مناسبت روز خلیج فارس تاکید کرد: راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیرمحمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مناسبت 10 اردیبهشت «روز ملی خلیج فارس» پیامی صادر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

دهم اردیبهشت‌ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه ازخودگذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس گیری جزیره هرمز از نیرو‌های متجاوز پرتغالی است.

در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است؛ تمدنی که بر شالوده فرهنگ هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین اسناد حقوقی در جهان باشد.

این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است، بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی، باستان‌شناسی و مردم‌شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری شش هزار ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

خلیج فارس این پهنه آبی تمدن‌ساز، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی و زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تأکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

در واقع قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ یاد کرده‌اند.

کرانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متأثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متأثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و جهان عرضه کنند.

آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان‌خواران و دست‌نشاندگان آن‌ها بر این منطقه متمرکز شده بود، شاهد مجاهد‌ت‌ها و پایمردی‌های رزمندگان نیرو‌های مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

ایران بزرگترین و مهم‌ترین کشوری به شمار می‌رود که همواره نقش مهمی را در تعاملات مناسبات منطقه و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است؛ بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود که در این میان راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع پیام صادر کرد
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در استان
  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است